Температури до 33 градуса се очакват днес в Пловдив.  Атмосферното

...
Температури до 33 градуса се очакват днес в Пловдив.  Атмосферното
Коментари Харесай

Жега и днес в Пловдив, след това температурите падат

Температури до 33 градуса се чакат през днешния ден в Пловдив.  Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.
Прочетете още
Днес ще бъде най-вече ясно, само че от запад облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан югоизточен вятър.  Над западната половина на страната, под въздействие на идващ леден фронт, атмосферата ще се лабилизира. Над Западна България ще се развива купеста, основно след обяд и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали временен дъжд с гръмотевици. На обособени места в крайните северозападни региони има условия за местни интензивни феномени, вероятни са градушки. Над източната половина от страната ще е най-вече слънчево, сутринта на обособени места в крайните източни региони - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, по-късно след обяд в северозападните региони краткотрайно ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред 15° и 20°, в София - 17°; оптималните, в множеството места, ще са сред 30° и 35°, в София - към 29°, само че по-късно след обяд от запад ще стартират да се намаляват.

В планините в Западна България облачността ще е забележителна, най-вече купеста, след обяд и купесто-дъждовна, и тогава тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде най-вече слънчево и по-топло. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра - към 19°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на обособени места ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР